Drukbezochte Wereldkankerdag

Op Wereldkankerdag vierde De Skulp haar 1 jarig bestaan. Veel bezoekers kwamen voor informatie over prostaatkanker gegeven door Marjan van Dixhoorn en Lutske Nijholt van De Tjongerschans en Jan Veltman en Jan Cuperus van de ProstaatKankerStichting.

Met de beweegapp Pleasant Walk op de telefoons trokken een groep erop uit onder enthousiaste begeleiding van Johan van der Meulen en Sophia Poelman. In de activiteitenruimte begeleidde Douwe en Ron Albada van D&R Catering kinderen om heerlijke wraps te maken. Er werd met enthousiasme bewogen tijdens de Zumba workshop die gegeven werd door Annemarie Kloezen van studio 2move. Veel mensen roemden het lekkere eten van de Brasserie AnderS klaargemaakt op een Green Egg.  

Het inspirerende en indrukwekkende verhaal van Thijsje Oenema, met aandacht voor de rol van haar ouders, partner en familie, trof de bezoekers. Met het prachtige weer konden kinderen in de buitentent naar hartenlust hun nestkastjes timmeren onder begeleiding van Pieter Visser van It Fryske Gea. Aan het einde van de dag was er voor wie dat wilden de mogelijkheid van een heerlijke massage van het Netwerk voor Massage bij kanker door Alien Fikkert, Yvonne Smit en Henry Vossen. Kwamen dames met een mooi kapsel bij Petra Westra van Haarwerkplus vandaan. En kon Jeannette Koopmans de wens voor een persoonlijk kleuradvies in vervulling laten gaan.

Zoals altijd in De Skulp ontstonden mooie gesprekken. De bezoekers waren zeer positief over De Skulp. Iedereen kreeg  bij vertrek een doorgeefroos, een roos die mensen met kanker een hart onder de riem steekt. Of die gegeven kan worden aan een naaste. Een bijzonder mooi gebaar vond men. Deze rozen zijn gesponsord door bloemsierkunst De Lelie, Rebelle Bloemstyling  en Tsiishûs Wytske, alledrie uit Joure.

We kijken  terug op een heel mooie en geslaagde dag die mede mogelijk werd gemaakt door onze sponsoren Ekoplaza Heerenveen, Albert Heijn Heerenveen, Puur, Brasserie AnderS, alle workshophouders, Zorgbelang en natuurlijk alle vrijwilligers van De Skulp.

Geplaatst
5 februari 2017