De Skulp groeit en zoekt een nieuwe voorzitter

De Skulp – Centrum voor mensen die leven met kanker – groeit en zoekt een nieuwe voorzitter

De Skulp is in 2014 opgericht. Doel: er zijn voor mensen die geraakt zijn door kanker; patiënten en hun naasten. Met aandacht, ondersteuning, informatie en activiteiten. In 2015 opende De Skulp in Heerenveen haar deuren. Eind 2018 is ook gestart met activiteiten in Drachten. Voorzitter Irona Groeneveld vertrekt, omdat haar baan als wethouder al haar inzet vraagt. Daarom zoekt De Skulp naar een enthousiaste voorzitter, die De Skulp in deze nieuwe fase kan leiden.

Groeneveld: “De Skulp startte in 2015 in het gebouw van Zorgbelang Fryslân. Toen Zorgbelang verhuisde naar het pand van Dokterszorg Friesland, was De Skulp daar ook welkom. Sinds november 2017 kunt u De Skulp dan ook vinden aan de K.R. Poststraat 70-72. Iedere vrijdag is er Skulp Café en we organiseren veel activiteiten, van verwenochtend, koken of creatieve workshops tot themabijeenkomsten.”

De Skulp is een vrijwilligersorganisatie, die haar geld ontvangt uit giften van particulieren, ondernemers en -voor het grootste deel- uit de Samenloop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding. Met het geld dat De Skulp ontving uit de Samenloop voor Hoop in Drachten is najaar 2018 gestart met activiteiten in Drachten. Groeneveld: “Er is een enthousiast team aan de slag gegaan om net als in Heerenveen een Skulp Café en activiteiten te organiseren. We hebben nog geen vaste plek in Drachten, maar organiseren het Café en de activiteiten op verschillende plekken.”

Groeneveld vertrekt als voorzitter van De Skulp. Zij werd onlangs wethouder in de gemeente De Fryske Marren. “Deze baan slokt al mijn aandacht en energie op en ik kan dan te weinig tijd steken in De Skulp.” Daarom is De Skulp op zoek naar een nieuwe voorzitter. Groeneveld: “Het is een mooie uitdaging om deze nieuwe fase van groei met het bestuur te begeleiden. Je kunt volop je bestuurlijke kwaliteiten inzetten als voorzitter. En het is geweldig om er voor te zorgen dat alle vrijwilligers van De Skulp hun belangrijke werk kunnen doen. We doen alles uiteindelijk voor onze gasten. En we horen van hen terug dat het elkaar ontmoeten, met elkaar praten en samen dingen doen, hen helpt om zelf het stuur in handen te houden en mee te blijven doen. “

Informatie kunt u opvragen via de mail [email protected] of bij Irona Groeneveld 06-36468459.
Via deze link kunt u de oproep van Irona Groeneveld bekijken.

De functieomschrijving voor voorzitter vindt u hier: profiel voorzitter juli 2019

Geplaatst
13 juni 2019