De Skulp groeit en zoekt een nieuwe voorzitter

De Skulp – Centrum voor mensen die leven met kanker – groeit en zoekt een nieuwe voorzitter

De Skulp is in 2014 opgericht. Doel: er zijn voor mensen, die geraakt zijn door kanker; patiënten en hun naasten. Met aandacht, ondersteuning, informatie en activiteiten. In 2015 opende De Skulp in Heerenveen haar deuren. Eind 2018 is ook gestart met activiteiten in Drachten. Voorzitter Irona Groeneveld heeft de functie als voorzitter neergelegd, omdat haar nieuwe baan als wethouder al haar inzet vraagt. Daarom zoekt De Skulp naar een enthousiaste voorzitter, die De Skulp in deze nieuwe fase kan leiden.

Groeneveld: “De Skulp startte in 2015 in het gebouw van Zorgbelang Fryslân. Toen Zorgbelang verhuisde naar het pand van Dokterszorg Friesland, was De Skulp daar ook welkom. Sinds november 2017 is De Skulp dan ook te vinden aan de K.R. Poststraat 70-72 in Heerenveen. Iedere vrijdagochtend is er SkulpCafé. Ook worden veel activiteiten georganiseerd, van verwenochtend, koken of creatieve workshops tot themabijeenkomsten.”

De Skulp is een vrijwilligersorganisatie, die haar geld ontvangt uit giften van particulieren, ondernemers en -voor het grootste deel- uit de Samenloop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding. Met het geld dat De Skulp ontving uit de Samenloop voor Hoop in Drachten is najaar 2018 gestart met activiteiten in Drachten.
Groeneveld: “Er is een enthousiast team aan de slag gegaan om net als in Heerenveen een SkulpCafé en activiteiten te organiseren. We hebben nog geen vaste plek in Drachten, maar organiseren het SkulpCafé en de activiteiten op verschillende plekken.”

Groeneveld: “Het is een mooie uitdaging om deze nieuwe fase van groei als voorzitter met de overige bestuursleden te begeleiden. Je kunt volop je bestuurlijke kwaliteiten inzetten als voorzitter. En het is geweldig om er voor te zorgen dat alle vrijwilligers van De Skulp hun belangrijke werk kunnen doen. We doen alles uiteindelijk voor onze gasten. En we horen van hen terug dat het elkaar ontmoeten, met elkaar praten en samen dingen doen, hen helpt om zelf het stuur in handen te houden en mee te blijven doen. “

Informatie kunt u opvragen via de mail [email protected] ter attentie van Hermanna Kuiper of via het algemeen telefoonnummer van De Skulp 06-30567332.

De functieomschrijving  voor voorzitter De Skulp

Geplaatst
13 juni 2019