Bestuurswissel bij De Skulp

symposium f

Deze maand neemt De Skulp afscheid van Rian Terveer-Couperus, bestuurslid vanaf het eerste uur. Eigenlijk daarvoor al: Rian sloot al in 2014 aan bij het initiatief om De Skulp op te zetten. Ze zou eerst een jaar helpen bij de opbouw, maar dat is 4 jaar geworden. Rian bracht financiële kennis mee in het bestuur, een scherp oog voor afspraken en regelingen en een tomeloos enthousiasme. Rians drijfveer is haar liefde voor mensen en haar betrokkenheid bij een ieder die geraakt is door kanker. Zij was de drijvende kracht achter het symosium “Vrouw en kanker, hoe kom ik weer in mijn kracht” dat door een gift van de Soroptimisten op 30 september jl. kon worden gerealiseerd. Naast de Skulp is Rian actief voor de Borstkankervereniging, is zij patiënts-advocate en betrokken bij de kwaliteitsontwikkeling van de oncologische zorg in Fryslân.
Wij danken Rian voor haar enorme inzet en enthousiasme. Gelukkig blijft Rian wel ambassadeur van De Skulp en wil zij betrokken blijven bij de Raad van Inspiratie.  We wensen Rian en haar gezin alle goeds toe!

Naast dit afscheid verwelkomen we ook een nieuw bestuurslid. We zijn blij dat Hermanna Kuiper het bestuur komt versterken. Hermanna woont in Heerenveen en werkt bij MCL Oncologisch Centrum. Van harte welkom Hermanna! Hieronder stelt Hermanna zichzelf kort voor:

hermanna kuiper

Mijn naam is Hermanna Kuiper- Herrema. Ik ben geboren in Leeuwarden op 23-05-1964. Ik ben in 1990 getrouwd met Yme Kuiper. Yme is directeur in het Heerenveense familie bedrijf Yme Kuiper BV. Samen hebben wij 3 geweldige jongens gekregen. Jacco 26, Winand 24 en Laurens 20 jaar, waar tegenwoordig ook 3 geweldige schoondochters (Mileen, Kim en Isa) bij horen. 
Ik werk sinds 2012 op het oncologische centrum MCL (Medisch centrum Leeuwarden) als secretaresse van de oncologie commissie. Daarvoor ben ik werkzaam geweest in het Triotel, Bornia herne en Nieuw mellens. In mijn vrije tijd ben ik veelal creatief bezig met schilderen, haken, beeldhouwen, timmeren en sporten. Tevens zit ik in het bestuur van het gezelligste skûtsje van de SKS, het Akkrumer Skûtsje en ben ik voorzitter van de gezellige Heerenveense dames club genaamd “Van Haer”.
Ik heb gekozen om in te gaan op de vraag om bestuurslid te worden van de Skulp, omdat het goed aan sluit bij mijn huidige werk. De doelgroep en de activiteiten die georganiseerd worden spreken mij enorm aan. Ik hoop dat ik veel kan toevoegen aan de bloei van de Skulp.
Hopelijk tot ziens!

Geplaatst
28 maart 2018